Čokoladni kuglof

928 0

Sastojci:
3 jaja
250 gr margarina
250 gr šećera
1 kesica vanilin-šećera
250 gr mekog brašna
1/2 kašičice praška za pecivo
5 kašika mleka
250 gr oraha
100 gr čokolade za kuvanje

Priprema: Umutiti margarin, šećer, vanilin-šećer i jaja. Brašno izmešati sa praškom za pecivo, pa umešati u smesu uz dodavanje mleka. Dodati samlevene orahe i rastopljenu čokoladu. Sipati u podmazan kalup za kuglof i peći na temperaturi od 180C oko 60 minuta, naravno u zavisnosti od toga kakva je vaša rerna. Čačkalicom uvek proverite da li je dovoljno pečeno tako što je probodete kroz kuglof i sačekate desetak sekundi, kada je izvadite iz testa ako je suva tj čista onda je pečeno, ali ako se za čačkalicu zalepi testo videćete da nije pečeno dovoljno. Uživajte 

Оставите одговор