Posni pasulj prebranac

739 0

 

          -Posni pasulj prebranac-

 

1 kg pasulja da prokuva desetak minuta, tu prvu vodu baciti. Naliti oko 2L vode u šerpu i duže krčkati uz postepeno dodavanje vode. Ja uvek dodam lovorov list kada kuvam pasulj,grašak, boraniju ili bilo šta što nadima, jer on neutrališe to.

Dve velike glavice crnog luka iseći na tanke trakice i u tiganju dinstati na 2dl ulja. Kada dobije lepu boju ( prvo postane staklast,providan a zatim svetlo zlatne boje) onda dodati: 2 supene kašike slatke mlevene paprike, ljute mlevene paprike po ukusu, 1-2 kašike suvog začina, kašičicu soli i dinstati sve to još 2-3 minuta.

 

U pekaču redjati red luka iz tiganja, red pasulja, red luka i odozgore opet red pasulja.

Peći u pekaču uz povremeno mešanje.

Оставите одговор