Posne kiflice

1338 0

               -Posne kiflice-

 

-500ml tople vode

-1 kocka svežeg kvasca

-1 kašika šećera

-1kg brašna (i još za posipanje i jedna kašika za dodavanje u vodu sa kvascem)

-200ml ulja

-1 kašičica soli

-200g posnog margarina

-susam za posipanje

U toplu vodu ubaciti izdrobljeni kvasac, kašiku šećera i kašiku brašna, promešati da se sjedini i ostaviti da nadodje kvasac. Najbolje je ovo uraditi u velikoj dzezvi jer kvasac nadodje i peni, da ne bi sve izašlo iz posude.

U činiju sipati brašno, so i ulje. Dodati kvasac i umesiti testo. Mesiti sve dok testo ne prestane da se lepi. Ostaviti da naraste oko pola sata do sat vremena.

Testo premesiti i podeliti ga na 4-6 jednakih delova.

Svaku kiflicu premazati otopljenim margarinom pa uviti. Redjati u pleh.

Preko kiflica narendati margarin i posuti susamom ili nečim drugim po vašoj želji ( npr.kim, lan, suncokret… )

Uključiti rernu da se zagreje,za to vreme kiflice još malo  narastu.

Peći ih na 200C   20-30 minuta,dok ne porumene.

Ukoliko želite da kiflice imaju lepu zlatno-žutu boju, pre nego što narendate magrarin preko njih i pospete susam, premažite ih posnim majonezom, on će im dati tu lepu boju.

Kada se kiflice ispeku izvadite ih iz rerne i prekrite krpom.

Оставите одговор