Posna čokoladna torta

1148 0

       -Posna čokoladna torta-

 

Kora: 300g brašna, 250g šećera, 1 prašak za pecivo, prstohvat sode bikarbone, 3 kašike džema od kajsije, 100g mlevenih ( ili seckanih) oraha, 300ml kisele vode i 4 kašike kakaa.

Sve to pomešati i sipati u veliki pleh od rerne. Kora se posle seče na tri dela. Rernu zagrejati na 200C i koru peći izmedju 20 i 25 minuta. Kora će biti malo lepljiva ali je pečena posle tog vremena.

 

Fil:  1L vode, 3 posna pudinga od čokolade, jedna kašika brašna, 100g posne čokolade za kuvanje, 200g posnog margarina, 3 kašike šećera, 50g šećera u prahu, 300g posnog šlaga i kisela voda za mućenje šlaga. Umesto šlaga možete koristiti i slatku pavlaku koja je na biljnoj bazi, ja sam se odlučila za nju.

Pomešati šećer, brašno i puding sa 200ml vode i umutiti. Ostatak ostaviti da provri. Kada provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne, dakle kao kada inače kuvate puding. Skloniti sa ringle i u to vrelo dodati čokoladu za kuvanje, mešati dok se ne istopi i ostaviti da se ohladi. Kada je fil mlak, ostaviti ga u frižideru da se dodatno ohladi i stegne. Umutiti margarin sobne temperature sa šećerom u prahu i dodati u puding pa sve lepo sjediniti.

Umutiti i šlag sa kiselom vodom ili slatku pavlaku.

Koru iseći na tri dela, na tri uske trake za šnitu. Seći po široj strani.

Filovati: kora, fil od čokolade, šlag, kora, fil od čokolade, šlag, i treća kora, ostatak fil i šlag.

Ukrasiti po želji i dobro ohladiti pre služenja.

Оставите одговор