Bounty kolač

1398 0

Ukoliko obožavate kokos i sočne recepte, ovaj kolač je za vas

Kora:
– 3 jaja
– 150g šećera
– 1 vanilin šećer
– 150ml ulja
– 200ml mleka
– 150g brašna
– 40g kakao praha
– 1 prašak za pecivo
Za prelivanje:
– 300ml mleka
– 3 kašike šećera
Fil:
– 700ml mleka
– 150g šećera
– 1 vanilin šećer ili kašičica arome vanile
– 120g griza
– 200g kokosa
– 120g putera
Ganaš:
– 200ml slatke pavlake
– 100g mlečne čokolade
– 100g crne čokolade

1. Za koricu penasto umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati mleko i ulje i opet umutiti. Brašno kakao i pzp pomešati, postepeno dodavati u smesu i polako umutiti. Testo sipati u kalup obložen pek papirom prečnika 28cm i peći 25 min na 180 stepeni.
2. Pri kraju pečenja skuvati mleko sa šećerom i preliti ga preko još vruće korice odmah nakon pečenja.
3. Dok se korica hladi, skuvati fil. Za njega kuvati mleko, šećer i vanilin šećer, čim provri skloniti sa ringle i dodati griz i kokos. Vratiti na ringlu i kuvati još 2 min. Nakon toga umešati puter i rasporediti fil preko korice.
4. Za ganaš pomešati slatku pavlaku i čokolade. Kuvati na srednjoj vatri dok se ne istopi i sjedini, zatim preliti preko fila, ukrasiti po želji i staviti tortu u frižider na hlađenje najmanje 3h.

Оставите одговор