,, 5 pitanja za Mama Maru“

1655 0

         ,, 5 pitanja za Mama Maru”

 

Marija Tešić ili _mamamara_ kako je znate na Instagramu, prva je osoba koju sam pitala da li bi pristala da odgovori na 5 pitanja za novu rubriku na blogu. Na obostrano oduševljenje uradile smo ovaj intervju i sa nestrpljenjem čekale objavljivanje.

Razlog zbog kog sam imala želju da baš ona bude prvi gost rubrike ,, 5 pitanja za..“ je taj što me je upravo ona na samom početku mog pisanja za blog i kreiranja profila na Instagramu, pozvala da budem gošća na Mom’s Brunch-u, koji je ona organizovala.

  1. Većina mama koje koriste Instagram te vole i prate tvoj rad. Kako si odlučila da tvoj profil postane to što jeste danas i kakve su bile prve reakcije tebi bliskih ljudi?

-Pre svega hvala ti na komplimentu. Svoj profil gradim već više od dve godine, tačnije, od saznanja da sam u drugom stanju,  prvi put. Počelo je spontano, svaka fotografija, story, tekst, moja spontanost i iskrenost doveli su do toga da drage mame, i one koje to nisu a rade na tome, dobiju neku inspiraciju, podršku, da vide da nije sve idealno, da svi mi imamo uspone i padove. Sigurna sam da je to dovelo do ovog broja pratilaca koji imam, a pre svega mama koje mi pišu i sa kojima imam svakodnevnu komunikaciju.

  1. Često si putovala ove godine sa decom pa verujem da sve mame zanima da li se na putovanjima držiš rutine koju imate u Beogradu ili ne? Kojim se trikovima služiš na putovanjima?

 

-Što se tiče putovanja, to mi je strast broj 1! Srećna sam kada otputujem i u neko selo, ali taj osećaj kad se napušta grad mi je neopisiv. Dok još nisam bila mama, uspela sam da proputujem skoro ceo svet, ali mogu se pohvaliti i brojem putovanja i sa decom. Za nas nema prepreka, avion, auto, za nas-nebitno. Dok smo imali samo Aleksu, držali smo se neke rutine, ali sad sa njima iskreno radimo po osećaju, ali zna se, gde god bili, posle ručka njih dvoje imaju dremku I to je Amin! Sama destinacija po sebi bude nešto novo i nama i njima, tako da mi trikovi i nisu potrebni, jer je svima zanimljivo.

 

3.Skoro smo pričale na temu nege i tretmana i o tome kako se ne odričemo toga. Da li bi mogla da kažeš šta je to što ti je prioritet i koje tretmane radiš na mesečnom nivou?

 

Ovo mi je omiljeno pitanje.
Smatram  da svaka mama treba da drži do sebe. Da bude lepa sebi, deci i mužu.
Tretmani kojih se nikada ne odričem na mesečnom nivou jesu – manikir, pedikir, masaža, feniranje više puta mesečno, depilacija.

 

 

  1. Tvoj muž ima genijalna rešenja koja si više puta podelila na Instagramu i sve nas nasmejala do suza. Ispričaj nam neku anegdotu sa njim.

 

Mi smo puni anegdota svakog dana, ne bi stalo sve  u ove redove. Ali evo izdvojila bih kako je zimi Aleksi sušio oprane patike tako što ih je zalepio za klimu i celu noć ih ostavio tako. I pogodi šta se desilo? Patike su zaista bile suve ujutru.

 

  1. Recepti koje si objavljivala na svom profilu, uvek su izazivali dobre reakcije. Podeli sa nama jedan po svom izboru.

 
-Mislim da sam maher za gibanicu i proju. Ali ajde, neka to bude proja ovoga puta. Aleksa je obožava, uz jogurt ili kiselo mleko, nije mu bitno J

 

Potrebni sastojci:

12 kašika kukuruznog brašna, 4 kašike belog brašna, 1 kesica praška za pecivo, 3 jaja, 2dl jogurta, 2dl kisele vode, 1dl ulja. Ja dodam i pola čaše kiselog mleka, 300-350g sira, nekad  naseckam i slaninicu unutra…stavljam šta imam J

Mikserom sjedinim sve sastojke osim sira, njega izgnječim i dodam u smesu. Podmažem pleh uljem, izlijem smesu, tada dodam slaninicu, mada naravno ne mora ako ne želite. Peče se 10 minuta na 200C, onda se smanji na 180C i peče bar još 20 minuta, u zavisnosti od vaše rerne. Peče se dok ne dobije onu lepu braonkastu boju.

Možete nas pratiti na Instagramu : maminaposla

_mamamara_

Оставите одговор