MOSKVA ŠNIT

1754 0

 

Moskva Šnit

 

Torta Moskva Šnit se pravi sa tri vrste voća, tačnije sa četiri jer u koru idu i orasi 🙂  Iako voćne torte češće jedemo leti, ovu tortu ja radije pravim zimi.

Ni sama ne znam koliko sam puta napravila ovu tortu. Odlična je za presvlačenje fondanom jer se završava korom. Tačnije, kada redjate kore I filove, kora ide na vrh (tako se završava korom). Ukrašavala sam je samo šlagom, šlagom I voćem (sa želatinom) ili fondanom, nikada čokoladom jer prosto kod ove torte nema mesta čokoladi. No, da ne dužim mnogo nego da predjemo na pravljenje torte.

 

Potrebno vam je: 16 jaja, 400g + 2 šolje šećera, 400g oraha (mlevenih), 12-16 kašika brašna, 1L i 200ml mleka, 3 pudinga od vanile, 2 margarina, malo šećera u prahu, ekstrat vanile.

Od voća: ananas, breskvice i višnje.

 

Dakle, pečete četiri kore na sledeći način :

4 belanceta mutiti mikserom, postepeno dodavati 100g šećera. Kada se to čvrsto umutu dodati 3-4 kašike brašna i 100g mlevenih oraha, to umešati špatulom da bude vazdušasto. Peći na 180C, vremenski zavisi od vaše rerne ali možda nekih 30-40 minuta, dok ne vidite da je kora dobila lepu braonkastu boju. Ovo je mera za jednu koru, a kao što već rekoh (tj. napisah) potrebne su vam četiri kore.

 

Fil:

U šerpu sipati 1L mleka I staviti da se kuva. U činiji umutiti mikserom 16 žumanaca sa 200ml mleka i 3 pudinga od vanile (120g pudinga ako merite), dodati još 2 kafene šolje šećera u to. Kada se mleko skuva, dodati smesu iz činije u šerpu, neprestano mešajući varjačom dok se ne zgusne kao kada kuvate puding. Skloniti sa vatre I ostaviti da se fil skroz ohladi.

Umutiti 2 margarina sa malo šećera u prahu, onako penasto i dodati jednu do dve (po ukusu) kašike ekstrata od vanile. Kada to umutite dodajte ohladjeni fil I sve lepo sjedinite mikserom.

 

Voće:

Ananas- uvek koristim iz konzerve,dobro ga ocedim i naseckam na komadiće, ukoliko nisam kupila već isečen

Breskve- takodje uvek koristim iz konzerve, dobro ih ocedim I naseckam

Višnje- ako imam sveže ako ne onda iz zamrzivača, postupak je isti: u šerpicu stavim višnje, sipam čašu vode I par kašika šećera I tako ih skuvam (dok ne provri voda) onda ih dobro ocedim.

Kod voća je jako bitno da se iscedi sva tečnost.

Takodje je bitno da se ne štedi na voću, ipak je ova torta voćna 🙂

 

Redjati: kora,fil,ananas,

kora,fil,višnje,

kora,fil,breskve i na kraju kora.

*Možete redjati breskve dole, a ananas gore ali višnje uvek idu u sredinu.

Ukrasiti po želji.

Nadam se da ćete isprobati ovaj recept, čekam vaše komentare 🙂 pa i slike, što da ne.

Оставите одговор