Lešnik gnezda

884 0

Lešnik gnezda je kolač odličan i po ukusu i po izgledu. Lako se pravi tako da nema razloga da neko pomisli da mu neće uspeti. Ne peče se i ne traži mnogo vremena deca ga obožavaju.

Potrebno je: 2dl vode, 200g šećera, 150g margarina, 100g čokolade, 150g pečenog mlevenog lešnika + još oko 100g lešnika za valjanje, 250g mlevenog keksa. Vodu, šećer i margarin rastopiti u šerpici pa dodati čokoladu, keks i lešnike. Skloniti šerpicu sa vatre.

Kada se smesa ohladi vlažnim rukama formirati kuglice i valjati ti ih u mleveni lešnik. Kuglice ređati u papirne korpice pa napraviti udubljenje u sredini svake kuglice. Ja sam za to koristila dršku od plastične varjače. Kada napravite udubljenja u njih filujete krem. Najlakše je da sipate krem u špric i tako filujete kuglice. Izaberite krem po vašem ukusu.

Ovde možete videti još jedan recept za kolač koji se ne peče, a vrlo je ukusan i zdrav.

Оставите одговор